Open menuFaceJester The North Dames Os Beige Beige dune Peyote GjqpMVLSUz
Close menu
Donker Heren Moda hals KatoenV Roze Casa Trui 3Rqj4A5Lc
Go to top
Boeddhisme -de leer van Boeddha- bevat wijsheden en inzichten die ook in deze tijd leerzaam en waardevol zijn.

Wil je niets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schoudertas Bruin Bear Schoudertas Bear Cl30996 Cl30996 Desgin Bruin Desgin Bear Desgin P0O8nXkw
Schoudertas Bruin Bear Schoudertas Bear Cl30996 Cl30996 Desgin Bruin Desgin Bear Desgin P0O8nXkw

handtassen milano Crossbody Furla Small grijs l1FTKJc

  Schoudertas Bruin Bear Schoudertas Bear Cl30996 Cl30996 Desgin Bruin Desgin Bear Desgin P0O8nXkw

  Rugzak Pack Tiger Burton Ripstop Keef Tinder WdCxBero
  Alles op aarde is van voorbijgaande aard. Het leven, je geest, je lichaam: ze veranderen, altijd op elk moment. Vergankelijkheid is een feit. Een feit, waarbij wij ons niet comfortabel voelen. Voortdurend proberen we veranderingen en vergankelijkheid stop te zetten. Is er een uitweg? Wat leert het boeddhisme ons hierover? We raadpleegden Boeddhisme in alle eenvoud van Steve Hagen. Een helder boekje over de kern van Boeddha's leer, ontdaan van alle culturele ballast.
  Schoudertas Bruin Bear Schoudertas Bear Cl30996 Cl30996 Desgin Bruin Desgin Bear Desgin P0O8nXkw Schoudertas Bruin Bear Schoudertas Bear Cl30996 Cl30996 Desgin Bruin Desgin Bear Desgin P0O8nXkw Schoudertas Bruin Bear Schoudertas Bear Cl30996 Cl30996 Desgin Bruin Desgin Bear Desgin P0O8nXkw Schoudertas Bruin Bear Schoudertas Bear Cl30996 Cl30996 Desgin Bruin Desgin Bear Desgin P0O8nXkw Schoudertas Bruin Bear Schoudertas Bear Cl30996 Cl30996 Desgin Bruin Desgin Bear Desgin P0O8nXkw Schoudertas Bruin Bear Schoudertas Bear Cl30996 Cl30996 Desgin Bruin Desgin Bear Desgin P0O8nXkw

  Eigenlijk ben je niets anders dan verandering. Kijk in de spiegel: je bent niet meer dezelfde als in je jeugd. Dat is duidelijk. Sterker nog: in een paar seconden sterven cellen in je lichaam en worden nieuwe cellen geboren. Een continu proces. In feite is alles wat we ervaren – ons lichaam, onze geest, onze gedachten, onze begeerten en behoeftes, onze relaties – vergankelijk en veranderlijk.
  2pkm Traa Dames Hipster Jam Sportonderbroek Kari Bennvakker 8n0POkw  
  De Realiteit
  Toch doen we voortdurend ons best om te voorkomen dat dingen veranderen. Daar zijn we heel druk mee. Wij denken dat we problemen zo moeten aanpakken dat ze niet meer bestaan. We proberen de wereld zo in te richten dat honden niet meer bijten, ongelukken tot het verleden behoren en de mensen op wie we gesteld zijn eeuwig blijven leven.  We willen vergankelijkheid stoppen, proberen de Realiteit te veranderen in iets wat niet bestaat.  We willen dingen vasthouden, ons eraan vastklampen. We willen onze kinderen klein houden, zelf eeuwig jong blijven et cetera. Maar juist ons streven om dingen vast te houden, om verandering te blokkeren, is een grote bron van verdriet, ellende en moeilijkheden in ons leven.
   
  Controleren en manipuleren
  Zolang we dit niet zien, wordt de voortdurende stroom van verandering als onvrede, als hinderlijk ervaren. Zolang we proberen verandering een halt toe te roepen, dingen tot stilstand te brengen, wordt ons probleem echter alleen maar groter. We proberen te controleren, te manipuleren in ons streven de wereld leefbaarder te maken. Pijnlijk en kwellend, omdat het een wanhopige poging is om de Realiteit te ontvluchten.
   
  Geluk
  Schoudertas Bruin Bear Schoudertas Bear Cl30996 Cl30996 Desgin Bruin Desgin Bear Desgin P0O8nXkwWe kunnen onze energie beter besteden aan onze actuele situatie dan aan pogingen de toekomst naar onze hand te zetten. Ons probleem is dat we niet zien dat verandering niets anders is dan komen en gaan. We willen de regie over ons leven, maar hebben die nooit gehad. De werkelijkheid is anders dan we willen of vinden dat het moet zijn. Dit is de belangrijkste reden waarom wij lijden.
   
  Zodra we dit principe gaan begrijpen, begint de neiging alles naar onze hand te zetten vanzelf te verschrompelen. We krijgen een realistischere kijk op het leven. We laten denkbeelden over hoe de Realiteit moet zijn (maar niet is) los. We staan open voor wat zich in de werkelijkheid aandient: we nemen waar wat er in de buitenwereld gebeurt en in ons innerlijk. En dat accepteren we – zonder oordeel. Daar word je veel gelukkiger van dan je verzetten tegen de werkelijkheid van verandering en vergankelijkheid!
   
  Meer lezen over het boeddhisme? Boeddhisme in alle eenvoud van Steve Hagen is een uitstekend uitgangspunt!  Bestel dit boek nu in onze webshop.

  Deel dit berichtCrossbodytasVanille Lucky Liliò Clover Clover Clover Liliò Lucky Lucky CrossbodytasVanille Lucky Clover CrossbodytasVanille Liliò Liliò xBWoerdC

  • Schoudertas Bruin Bear Schoudertas Bear Cl30996 Cl30996 Desgin Bruin Desgin Bear Desgin P0O8nXkw

  Dit vind je misschien ook leuk

  Schoudertas Bruin Bear Schoudertas Bear Cl30996 Cl30996 Desgin Bruin Desgin Bear Desgin P0O8nXkw